18 Temmuz 2008 Cuma

Yerel Secimler 2009 Yilinda



AK Parti Tokat İl Başkanı Mustafa Boyraz, parti olarak 2008 yılı takviminde yerel seçimlerin olmadığını söyledi.

Ankara'da yapılan toplantı sonrasında kente dönen AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz, yaşanan gelişmeleri basın mensupları ile paylaştı. Yerel seçimlerin erkene alınması şeklindeki söylemlere açıklık getiren Boyraz, yerel seçimlerin kesinlikle zamanında yapılacağını söyledi. Boyraz, "Türkiye'de gündem bazen öyle değişiyor ki sizi mecbur seçime götürüyor. Ama şu anda öyle olağan üstü bir durum yok. Sayın Başbakanımızda yerel seçimlerin '29 Mart 2009 tarihinde' yani zamanında yapılacağını söyledi. Parti olarak şu an programımız da yerel seçimlere kadar belirlendi. 2008 yılının 10. ayına kadar ilçe kongrelerini bitireceğiz. Daha sonrada yerel seçimleri gündemimize alacağız. Yerel seçimler 2009 yılının Mart ayında yaptıktan sonra da hemen il kongrelerimiz başlayacak. 2009 yılında da il kongrelerimiz bitireceğiz. Yani yerel seçimler kesinlikle zamanında yapılacak" dedi.

Boyraz, AK Parti'nin yerel seçimlerde Tokat Belediye Başkanı adayı konusundaki sorulara, "Şu anda başarılı, çalışkan, dürüst, kimlikli, kişilikli bir belediye başkanı arkadaşımız var. Belediye Başkanı Adnan Çiçek'in başarısı, hizmeti için beraber bir bütün olarak hizmet etmeye devam ediyoruz. Şu an bu sorunun cevabını vermek çok zor. Biz başarılı bir şekilde çalışıyoruz. Benim kişisel kanaatim biz Başkan Çiçek ile Tokat'a hizmet etmeye devam edeceğiz. Benim belediye başkanlığına aday olma gibi bir düşüncem yok. Siyasette parolam 'görev istenmez, verilir' Bize görev verilen her yerde görev yaparız. Bana il başkanlığı görevi verildi. İleri günlerde ne olur bilemem. Cenabı Allah bilir" diye konuştu.

Öte yandan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cüneyt Aldemir'in diş hekimi olması münasebetiyle görevinden ayrılması sonucu AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'na vekaleten getirilen Ercan Gürer'in yerine 10 Ocak 2008 tarihi itibariyle genel merkez tarafından İzzet Soyuer'in atandığını bildirildi.

Hiç yorum yok: